Orkest Muziekvereniging Excelsior

Muziekvereniging Excelsior is een ambitieus en gezellig harmonieorkest dat een ruime 40 leden telt. De samenstelling van het orkest is zeer gevarieerd: alle leeftijden zijn vertegenwoordigd met het zwaartepunt van leden tussen de 25 en 40 jaar. De vereniging is stevig geworteld in Wassenaar, maar in toenemende mate ook regionaal gericht. Muzikanten uit bijvoorbeeld Den Haag en Leiden, en ook expats uit de regio, weten de vereniging steeds beter te vinden.

Behalve de samenstelling van het orkest is ook het repertoire zeer gevarieerd: van klassiek tot swing en van musical tot filmmuziek, alles komt aan bod. Het belangrijkste is dat het repertoire een uitdaging is voor de musici, maar ook leuk is om naar te luisteren. Eens in de vijf jaar gaat de vereniging op concours om een extra impuls te geven aan de kwaliteit van het orkest en te toetsen of het nog steeds thuishoort in de eerste divisie van de KNMO.

De repetities zijn elke donderdagavond van 20.00 tot 22.15 uur in het verenigingsgebouwaan de Schoolstraat 9. In de pauze is er gelegenheid tot bijpraten onder het genot van koffie of thee. Na afloop van de repetitie wordt er natuurlijk nog een drankje genuttigd. Om een indruk te krijgen van de sfeer, kun je op het Picasaweb fotoalbum kijken (zie links hiernaast).

foto fluiten tbv websitefoto saxen tbv website

Concerten

Gedurende het seizoen heeft Excelsior een aantal vaste concerten op het programma staan. Ieder jaar begint traditiegetrouw op de tweede zondagmiddag van januari met het Nieuwjaarsconcert in Theater Warenar. Zoals het hoort bij een nieuwjaarsconcert brengt Excelsior dan altijd meerdere klassieke werken ten gehore. Ieder jaar begeleidt Excelsior tijdens dit concert een solist, deze komt ook regelmatig uit de eigen gelederen.

 

Excelsior heeft ook een nauwe band met de Amerikaanse School (ASH). Een aantal leerlingen van ASH speelt wekelijks mee met Excelsior en jaarlijks is er een gezamenlijk concert met alle muziekleerlingen van de school in de mooie theaterzaal van de Amerikaanse School. Daarnaast is Excelsior altijd aanwezig zijn bij de belangrijke evenementen in het dorp tijdens Koningsdag en tijdens dodenherdenking aan de Schouwweg.

 

Naast het Nieuwjaarsconcert is voor Excelsior het Prinsesseconcert het belangrijkste concert van het jaar. Tijdens dit concert geen walsen, maar altijd een spannend en interessant programma. Vlak voor de zomer wordt het muzikale seizoen afgesloten met het Havenconcert, een concert met vrolijke klanken en een heerlijke zomerse sfeer. Het laatste concert van het jaar is altijd de traditionele Volkskerstzang de week voor kerst. Deze avond wordt altijd zeer gewaardeerd en vindt plaats in de Dorpskerk met traditionele en wat populairdere kerstmuziek waarbij volop meegezongen kan worden door het publiek.

foto nieuwjaar tbv website

foto trombones tbv websitefoto hoorns tbv website


Samenstelling  Orkest per  01-10-2017

Fluit/Piccolo: Coby de Vrieze.
Fluit: Johanne Boelhouwer, Florence de Groen, Fiona Harten, Saskia Wilting, Annemarie van der Slot.
Hobo: Judith Magdelijns, Marleen van der Berg.
Fagot: Leah Winkel.
Klarinet:

Jelle Adamse, Alida Akkerman, Peter Corbey, Anne van der Does, Vincent Fleurke, Theo Knechten, Julia Kruit, Claudia Obendrauf, Karen Ooms, Kirsten Roumen, Mirjam Rigterink, Pauline Rijskamp (concertmeester), Alja Westerbeek.

Es klarinet: Netty Bruekers
Bas klarinet: Ronald de Zee.
Alt saxofoon: Luc Demarteau, Diana Haas, Bianca Holtman
Tenor saxofoon: Nathalie Brandt
Bariton saxofoon: Frans van Deursen, Jeroen Hart
Hoorn: Aline Berkhof, vacature.
Trompet:

Bas Bruens, Kees van der Does, Jeroen Smits, vacature.

Trombone:

Frans Asselman, Peter van der Does, Mark Kruit, Wim Vogels

Bariton:

Cees Leinberger, Dick Smit

Bastuba: Jim Yarnell
Slagwerk: Ingvild Blikman, Niels Lodewijk, Joachim Lubberts.
   
   

mchl-logo-2013-vierkant MchL webdesign en beheer